12 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας | International Youth Day!΄|


Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 

Το θέμα για το 2020 είναι "Η  Δέσμευση νέων για παγκόσμια δράση"

Οι Νέοι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ΝΦτΦ  είναι ήδη "δεσμευμένοι" με τις παγκόσμιες αξίες της προστασίας της Φύσης, της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της Ειρήνης, της Συνεργασίας, των Πολιτικών - Κοινωνικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ  Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε "τους ηγέτες και τους ενήλικες σε όλον τον κόσμο  να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να επιτρέψουν στους νέους του κόσμου να απολαύσουν ζωές ασφάλειας, αξιοπρέπειας και ευκαιριών και να συμβάλουν στο μέγιστο των μεγάλων δυνατοτήτων τους...".

Επισκεφτείτε την Πλατφόρμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Νέων Φίλων της Φύσης [ΕΔΩ]


Οι ΝΦτΦ είναι μια ομάδα νέων ηλικίας μέχρι και 30 ετών, η οποία λειτουργεί με αυτονομία στο πλαίσιο των αρχών του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ.

Οι ΝΦτΦ δεν έχουν νομική μορφή, ωστόσο έχουν καταστατικό λειτουργίας. Διαθέτουν δικά τους μέσα επικοινωνίας και προβολής και δικό τους πρόγραμμα δράσης. 

Η ομάδα ΝΦτΦ της Διεθνούς νεολαιίστικης οργάνωσης International Young Naturefriends (1975) με έδρα την Πράγα στην οποία συμμετέχουν 16 οργανώσεις ή ομάδες νέων ως μέλη και 12 ως συνεργάτες http://www.iynf.org/. 

Στόχος των ΝΦτΦ είναι η αλληλογνωριμία και η κοινή δράση των νέων πολιτών της Ευρώπης. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που το κυρίαρχο οικονομικό πολιτικό μοντέλο και οι αξίες του αποδείχθηκαν καταστροφικές για τη φύση και τον άνθρωπο. Οι νέοι της χώρας μας έχουν κάθε λόγο να αποκτήσουν δεσμούς με τους νέους της Ευρώπης, πάνω σε κοινούς στόχους όπως π.χ. του σεβασμού και της προστασίας της Φύσης και του Ανθρώπου, της εκπαίδευσης, της εργασίας, της ψυχαγωγίας, του πολιτισμού, του αλληλοσεβασμού, της ανταλλαγής εμπειριών της κοινής δράσης και συνεργασίας σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης




 

Σχόλια