12 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας | International Youth Day

 

Οι Νέοι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ και το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ χαιρετίζουν και τιμούν και το 2023 την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε: "Η ανθρωπότητα εξαρτάται από την απεριόριστη ενέργεια, τις ιδέες και τις συνεισφορές της νεολαίας παντού. Σήμερα και κάθε μέρα, ας στηρίξουμε και ας σταθούμε δίπλα στους νέους στη διαμόρφωση ενός δίκαιου και βιώσιμου κόσμου, για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. "

Ωστόσο "Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο το 2,6% των βουλευτών είναι κάτω των 30 ετών και λιγότερο από το 1% αυτών των νεαρών βουλευτών είναι γυναίκες."

Η νεολαία θεωρείται κινητήρια δύναμη για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και διαπερνά οριζόντια τους 17 ΣΒΑ /Agenda 2030 Νεολαία με ιδιαίτερα ωστόσο αναφορά στο Στόχο/ SDG 4: Ποιοτική Εκπαίδευση Νεολαία και στο Στόχο SDG 8: Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη.

Παρ' όλα αυτά όπως καταγράφει η έρευνα της διαΝΕΟσις το 2022 για την Ελλάδα [ΕΔΩ]

  • Το 77,1% των νέων ηλικίας 17-24 ετών δηλώνει ετοιμο για μετανάστευση.
  • Το 71,9% των ατόμων ηλικίας 25-39 ετών, δηλώνει ότι θα μετανάστευε στο εξωτερικό. Το 36,9% απαντά «σίγουρα ΝΑΙ» και το 35,0% «Μάλλον ΝΑΙ». Όχι και μάλλον όχι, απαντά το 26,9% των ερωτηθέντων."

Οι ΝΦτΦ και οι ΦτΦ θεωρούν ότι θα πρέπει να καταρτιστεί άμεσα ένα σχέδιο περιορισμού της μετανάστευσης της νεολαίας και της διαρροής ειδικών και επιστημόνων οι οποίοι αποτελούν και την κινητήρια δύναμη για το βιώσιμο μέλλον της χώρας μας.

Περισσότερα για τους  

ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ [ΕΔΩ

Για τους International Young Naturefriends [ΕΔΩ

Σχόλια