Η ελληνική αποστολή του προγράμματος EGAT (European Green Activist Training) στις Βρυξέλλες - Πορεία για την Ημέρα της Γυναίκας και το δυστύχημα στο Τέμπη

 


[Φωτ. από τη συγκένρωση/ πορεία στις Βρυξέλλες. Μεταξύ των άλλων συμμετείχε ο Ραφαήλ Αγγελής, μέλος του ΔΣ των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ ΦτΦ και συντονιστής των Νέων ΦτΦ]

Δελτίο Τύπου (Ημέρα της Γυναίκας + Δυστύχημα Τέμπη)


Η ελληνική αποστολή του προγράμματος EGAT (European Green Activist Training), υπό τη διοργάνωση του Πράσινου Ινστιτούτου σε συνεργασία με το Green European Foundation και την χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρευρέθηκε στη μεγάλη Φεμινιστική πορεία για την Ημέρα της Γυναίκας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Μαζί με συμμετέχοντες από 6 ακόμη χώρες διαδηλώσαμε την Τετάρτη 8 Μαρτίου για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών και όλων των θηλυκοτήτων στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η περιβαλλοντική κρίση συνδέεται άμεσα με την καταπίεση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το αναγνωρίζουμε και το καταδικάζουμε. 

Ωστόσο, για να φτάσουμε σήμερα εδώ στις Βρυξέλλες, χρειάστηκε κι εμείς να πάρουμε αυτό το μοιραίο τρένο κατά την διάρκεια των εθνικών σεμιναρίων μας. Επομένως, δεν μπορούσαμε να μείνουμε σιωπηλοί έναντι σε όλο αυτό το δυστύχημα. Αποφασίσαμε λοιπόν κι εμείς, να μεταδώσουμε το ηχηρό μήνυμα μας, τόσο κατά την διάρκεια της πορείας, όσο και κατά την επίσκεψή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: ένα κράτος που φροντίζει τις ανάγκες των ανθρώπων είναι ανήκουστο να αφήνει τις δημόσιες υποδομές στη μοίρα τους. 

Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι και εκφράζουμε τη συμπόνια, τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη και ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση σε όσους τα κατάφεραν. 

Θα μπορούσε να ήταν ο καθένας από εμάς σε αυτή την θέση και είναι χρέος μας να κινητοποιηθούμε από όποια πλευρά του πλανήτη και αν βρισκόμαστε!

Σχόλια